PVC Vloeren zijn niet meer weg te denken. Zeer geschikt voor vloerverwarming en leverbaar in vele kleuren.

Stoomreiniger Gebruiken: Mogelijk Maar Wees Voorzichtig

Als je je PVC vloer een schoonmaakbeurt wilt geven kun je dit het beste doen met warm water en een reiniger speciaal voor pvc, misschien een scheutje azijn. Maar niet met allesreiniger, groene zeep ofzo. Deze schoonmaakmiddelen laten in sommige gevallen strepen achter en kunnen zorgen voor doffe plekken op je vloer.

Maar misschien wil je wel een stoomreiniger gebruiken. Maar let op, als je te grondig aan het werk gaat met een stoomreiniger kan het ervoor zorgen dat je het lijm aan de onderkant van de vloer gaat loslaten.

Hieronder hebben we een stappenplan voor je neergezet als je toch je stoomreiniger wilt gebruiken op je PVC vloer.

Stap 1: Zet de stoomreiniger op een zo laag mogelijke stand. (Kan je de stoomreiniger niet regelen, dan kun je het beste gewoon met een dweil en lauw water aan de slag.)

Stap 2: Gebruik bij voorkeur een nieuwe vezeldoek voor je stoomreiniger zodat er ruimte zit tussen de vloer en de stoom. Vermijd direct contact tussen de vloer en het stoom.

Stap 3: Ga langzaam over de vloer om het schoon te maken, maar blijf niet te langen hangen op één plek. Als je namelijk op één plek blijft hangen met de stoomreiniger kan het voor schade aan je PVC vloer zorgen.

Teveel blijven hangen op één plek is helemaal belangrijk als je PVC vloer met groeven hebt. Hier kan namelijk makkelijker onder je kunststof vloerdelen komen.

Bron: //www.quick-step.nl/nl-nl/stories/archief/pvc/kan-ik-een-stoomreiniger-gebruiken-voor-mijn-vinylvloer